Livsstil

Du må gerne være alene i 2021

Ensomheden fylder meget i Danskernes bevidsthed i 2021, hvilket også kan være konsekvens af Covid19. Flere danskere oplevede nemlig at føle sig alene, som en fast del er hverdagen, hvilket stadig gør sig gældend for mange danskere.

Selvom Covid19 satte mere fokus på ensomhed i medierne, så var der stadig mange danskere, som forinden dette led af følelsen 365 dage om året. Information har konstateret at mere end 350.000 voksne danskere lider af ensomhed i svær grad. Det er bevist at ensomme mennesker har større risiko for at udvikle en række hjerte-kar sygdomme, alzheimers og depression.

Men i takt med et øget fokus på ensomheden og dens isolerende effekt, mærker flere brancher en stigende interesse for den bevidste ensomhed. En bevidst isolation fra samfundet og de pligter der følger med.

“Du kan slippe af med alle, undtagen dig selv”

Et citat der oftest bruges af coaches rundt om i landet. Med andre ord: du er ganske enkelt nødt til at nyde dit eget selskab, for du slipper ikke af med dig selv og de tanker du render rundt med.

Alene på ferie – solorejser hitter

Før Covid19 pegede flere på, at behovet for at finde sig selv og lære at trives i eget selskab hittede som aldrig før. Rejseselskaberne sammensætte rejser til ham eller hende der vil afsted alene og oftest var intentionen ikke at finde nye bekendtskaber, men derimod at stifte bekendtskab med sig selv. Denne tendens ser ud til at fortsætte i takt med at verden åbner op for rejser igen.

“At kunne blende ubemærket ind det sted man er uden hele tiden at skulle være noget for nogen. Være i en tilstand, hvor verden nok skal bestå uden ens deltagelse”, siger Anne Holten Lindholm.

Hvor kan du tage hen?

MTB / Mountainbiking har hittet de senere år og intet tyder på at tendensen aftager. Kombinationen af motion, natur og eget selskab gør sportsgrenen populær som aldrig før, og det afspejles i den fortsatte stigning i produktløsninger til den rejselystne MTB rytter.

Eksempelvis har firmaet Saris stor succes med at sælge TÜV godkendte cykelholdere til én cykel.

(TÜV godkendelsen betyder at den er godkendt til at må bruges i Tyskland). Det skyldes det stigende antal mænd der smider cyklen bag på bilen og kører til enten Italien, Kroatien eller Tyskland for at cykle i vildere og federe forhold end det der kan tilbydes herhjemme.

“I familien er det ikke længere sådan, at man skal gøre alle ting sammen. Tværtimod er der en forventning om, at man udfolder sin individuelle personlighed fuldt ud og dyrker sine interesser”, siger Anne Glad, livstilsekspert.

En Saris Solo cykelholder giver mulighed for at tage sin MTB med overalt – både indland eller udlands. Ingen begrænsninger, ingen hensyn.LÆS OGSÅ: HVILKEN LADCYKEL SKAL DU VÆLGE?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *