Guide

Cykelholdere – hvilke muligheder og begrænsninger findes der?

Der er stor interesse for at komme på vejene henover sommeren både i Danmark og udenfor landets grænser. Bilferier indlands og udlands hitter stadig, da mange har behov for bevægelse og fysisk udfoldelse, når de tager på ferie. Derfor er cykelholderen et vigtigt tilbehør, når bilen skal pakkes til ferien. Cykelholdere har eksisteret i mange år, men i takt med stigende popularitet indenfor både landevejscykling og MTB. Mulighederne er mange og der findes en lang række cykelholdere, som hver har deres muligheder og begrænsninger.

Hvilket cykelstativ skal du vælge?

Der findes en lang række anerkendte brands, som producerer og sælger cykelholdere og andet tilbehør. I denne sammenligningsartikel tages der udgangspunkt i mærkerne Atera, Saris og Buzzrack, som er eksperter indenfor området.

Prisvenlige & funktionelle produkter fra Buzzrack

Buzzrack er ikke den mest innovative producent af cykelholdere, men de har en bred række af modeller. Brandet tilbyder samme funktionelle løsninger som andre kendte brands, men til en lavere pris og af billigere materialer. Med Buzzrack får man en cykelholder efter kendte principper og med en lang række funktioner, som ellers kun findes ved dyre brands. Derudover kan man også finde cykelholdere med et minimum af funktioner til en lavere pris.

Populær model fra Buzzrack

Buzzrack Eazzy cykelholder – til fire cykler

En praktisk og populær model fra Buzzrack, som kan monteres på din bils anhængertræk. Perfekt, hvis du skal have flere cykler med på camping, cykeltur eller en cykelferie.

 • Til anhængertræk og aftageligt anhængertræk
 • Mål: 113 x 92 cm
 • Vægt: 19,8 kg
 • Maksimal samlet vægt: 60 kg
 • Maksimal vægt pr. cykel: 20 kg
 • Med lygtebom
 • 13-pole strømstik
 • Vippefunktion
 • Lås til cykler
 • Maksimalt 4 cykler

Design og innovative løsninger fra Saris

Saris er en innovativ producent af cykelholdere, som især har fokus på holdere til enkelte cykler, der kan monteres uden anhængertræk. Brandet har fokus på simple og praktiske produkter til alle. Deres række af cykelholdere til én cykel passer til trenden med at rejse alene.

Smart model fra Saris

Saris Solo Bagklap – til én cykel

En praktisk model fra Saris, som kan monteres på din bils bagklap. Perfekt når du skal afsted med én cykel og kan nemt opbevares i bagrummet, når holderen ikke er i brug.

 • Til anhængertræk
 • Maksimal vægt pr. cykel: 16 kg
 • Fremstillet i let og rustfrit materiale
 • Anbefales IKKE til VW Up pga. glasbagklappen.
 • Maksimalt 1 cykel

Høj kvalitet fra Atera

Atera kommer med den tyske standard og kontrol, som mange har kendskab til. Atera producerer nogle af branchens bedste cykelholdere og funktionerne er i høj kvalitet. Sortimentet består både af cykelholdere til elcykler, MTB og tungere citybikes.

Praktisk model fra Atera

Atera Strada Sport M2 Cykelholder – til to cykler

En smart cykelholder til to cykler, som kan udvides til transport af tre cykler. Udviklet med stort fokus på komfort og beskytter cyklernes stel samt hjul under transporten. Monteres på anhængertrækket og kan nemt tildes bagud.

 • Til anhængertræk
 • Kan anvendes til elcykler
 • Vægt: 14,9 kg
 • Lasteevne: 60 kg
 • Størrelse: 100x20x59 cm
 • 13-polet strømstik
 • Afstanden mellem cyklerne: 18 cm
 • Baglygte og tågebaglys
 • TÜV/GS certificeret
 • Lavet til 2 cykler

LÆS OGSÅ: DU MÅ GERNE VÆRE ALENE I 2021

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *