Gaveidéer

Gaveidéer til svigermor

Er du på jagt efter den perfekte gave til din svigermor og er du i tvivl om hvad du skal give hende, så læs med her!

Det kan være en hårfin grænse, når man skal finde den perfekte gave til sin svigermor. Balancen afhænger også af hvilket forhold man har til sin svigermor. Jeg vil dog give nogle råd til hvad du skal være opmærksom på og eventuelt helt undgå, når næste gave til svigermor skal købes.

5 råd inden du køber den næste gave

 1. Køb ud fra interesser: Du kan med fordel finde en gave ud fra hendes interesser, hvilket ønskelisten muligvis også afspejler. Det kan være en fordel at gå udenom ønskesedlen og tænke ud af boksen, da det gør gaven mere personlig. Tænk på din svigermors interesser eller behov og find noget, som hun kan bruge, men måske ikke selv har tænkt over. Det kan uden tvivl give gode point i bogen og kræver blot at du lige tænker dig om.
 2. Undgå alt for personlige ting: Noget du helt sikkert bør undgå er at købe ting som undertøj (også selvom det står på ønskesedlen). Det bliver kun akavet for dig og hende og det sender et mærkeligt budskab. Hvis du køber tøj eller f.eks. smykker, så pas på med størrelser. Det skaber også let en akavet situation, hvis noget enten er købt for stort eller småt. Er du i tvivl om en størrelse, så bare lad være – også selvom hun selv har angivet den!
 3. Undgå gadgets: Hvis hun selv skriver det på ønskesedlen, så kan du trygt købe gadgets, men ellers skal du passe på. Det er ikke sikkert, at din svigermor synes en powerbank eller minikøleskab er lige sagen. Man skal selvfølgelig altid passe på med at generalisere, men hvis du er i tvivl om det er noget hun rent faktisk kan bruge, så bør du nok lade være.
 4. Spørg om råd: Hvis du er i tvivl om gaven er passende, så kan du altid spørge andre om råd. Spørg en som kender din svigermor godt f.eks. din egen partner eller hendes. De kan måske hjælpe dig til ikke at begå en dum fejl eller give inspiration.
 5. Saml familien: En sikker vinder hos din svigermor er uden tvivl, hvis du kan samle familien. For mange kvinder er familien det vigtigste og nogle savner måske samvær med deres voksne børn. Så inviter din svigermor en tur ud med dig og din partner, så har du sikret dig en god gave!

Til den aktive kvinde

 • Regnjakke – Hvis du har en aktiv svigermor, så kan en regnjakke være den perfekte gave. Det er en betænksom gave, som viser du vil hende det bedste. En regnjakke kan både bruges hvis hun løber, cykler, går m.m. og kan derfor bruges i mange aspekter af livet.
 • Høretelefoner – En anden mulighed er høretelefoner, som kan forbedre i din svigermors næste gåtur, løbetur, cykeltur m.m. Hun vil helt sikkert sætte stor pris på dig, hvis du forbedre kvaliteten af lyden fra musik, lydbog eller hvad hun lytter til.
 • Cykelhjelm – En cykelhjelm viser, at du tænker på din svigermors sikkerhed. Hun har måske i forvejen en, men cykelhjelme bør udskiftes oftere end de fleste er klar over. Hvis hun cykler kan det være den perfekte gave, da det taler ind i hendes behov og sikkerhedsfølelse.

En på opleveren

 • Restaurantbesøg – Prøv en ny restaurant eller tag din svigermor med på hendes yndlingssted. Lige meget hvad vil hun sætte stor pris på et godt måltid og kvalitetstid.
 • Underholdning – Inviter din svigermor med ind og se underholdning, som hele familien kan få glæde af. Specialklassen er et forslag til et sådan arrangement, da det kan være sjovt for alle aldersgrupper.
 • Kursus – Lær noget nyt sammen på et kursus. Hvis du har et tættere forhold eller ønsker et tættere forhold med din svigermor, så kan et madlavningskursus sammen være perfekt.

Fritidsinteresser

 • Strik – Hvis din svigermor er en af de mange kvinder som elsker at strikke, så kan nyt garn være den perfekte gave. Det viser at du kender hende og ønsker at støtte hende i sin interesse.
 • Mad & vin – Forkæl din svigermor med en lækker gavekurv med specialvarer og vin. Det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke blot vælger den første gavekurv du finder i supermarkedet. Tænk over hvad hun godt kan lide f.eks. ost og vin og besøg en specialbutik, så du kan blande en kurv, med nøje udvalgte produkter.
 • Kunst – Hvis din svigermor elsker at male eller har udtryk for interesse for det, så køb lidt nyt udstyr til hende. Det kan være nogle fine akvarel farver eller pensler. På den måde kan du vise hende, at du lytter og støtter op om hendes interesser.

Personlig pleje

 • Parfume – Forkæl din svigermor med en skøn duft. Hvis du selv skal ud og vælge duft, så husk at der er forskel på en eau de parfume og en eau de toilette. Eau de parfumer har en større koncentration af parfume og er derfor også dyre end eau de toilette. Duften holder derimod i længere tid og noterne kan fremstå tydligere.
 • Hudpleje – Hudpleje kan være en mulighed, men undgå cremer fra brands, som din svigermor ikke i forvejen bruger. Hudpleje er meget individuel! Hvis hun ønsker sig en ansigtscreme, så køb en hun i forvejen bruger eller søg vejledning hos professionelle.
 • Makeup – Som ved hudpleje skal du være meget påpasselig, når det kommer til valg af produkter. Køb noget du ved hun bruger f.eks. en neglelak eller eyeliner. Undgå produkter hun ikke bruger i forvejen f.eks. læbestift. Hold dig også fra produkter såsom foundation, hvis du ikke ved hvilken farve hun bruger.


LÆS OGSÅ: GAVEIDÉER TIL SVIGERFAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *