Guide

Hvilken slange passer til din cykel?

Vi alle kender alle den uoverskuelige situation, hvor tvivlen opstår, hvilken slange er den rette til netop min cykel. Hvis du enten har en racercykel, mountainbike eller en ganske normal hverdagscykel er slangen oftest forskellig. En ekstra cykelslange er et must-have, hvis du også gerne undgår, at lappe cyklen på landevejen. Så hvilken cykelslange passer netop til din cykel?


Hurtig guide

Hvad skal du være opmærksom på valg af slange:

  • Størrelse: alt afhængig af størrelsen på din hjul og dæk vil have en betydning af dit valg af slange. Oftest er der angivet størrelsen på siden af dækket.
  • Materiale: Det har betydning for cyklens køreegenskaber. Oftest er cykelslanger lavet af butyl, som er en god og stabil slange. Derudover er der cykelslanger, som er lavet af latex, der giver bedre køreegenskaber og lettere vægt.
  • Vægt: Cykelslangen vægt har en central rolle. Jo lettere slangen og cyklen er, jo mere fart vil være muligt at opnå.
  • Ventil-type: Der findes fire typer af ventiler; racer, presta, auto og dunlop-ventilen. Valg af slange til cykel

Der findes to muligheder af cykelslange typer – Butyl og latexslanger.


Butyl

Den mest almindelige og benyttede slange er butylslangen. Slanger af butyl er et syntetisk materiale af gummi. Egenskaberne ved butyl-typen er, at fleksibiliteten er og luftætheden er”GODT”. Denne type er oftest beskyttet med talkum, som mindsker risikoen for punktering på landevejene. Yderligere er ventilen er vulkaniseret, som sikrer slangens holdbarhed.

Forslag til butylslange: Schwalbe

Pris: 39 kr.Latex

Latex materialet opnår en højere slidstyrke og mindre friktion mellem dækket og slangen end butylslangen. Latex-typen minimerer risikoen for ærgerlige punkteringer. Her kan du opnå en lettere vægt, som sikrer hurtigere fart og komfort.

Du skal være opmærksom på luften i din latexslange. På grund af materialet vil luften sive hurtigere ud, og skal derfor pumpes oftere.

Forslag til latexslange: Michelin Aircomp Latex

Pris: 79 kr.


LÆS OGSÅ: 3 bedste arbejdsstande til din cykel

Har du handlet ved Cykelshoppen.dk?

Del din bedømmelse og fortæl os om det på Facebook eller instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *