Guide

Sådan gør du din cykel forårsklar

Vi begynder så småt, at kigge frem mod lysere tider og foråret. Derfor er det rart, at få gjort sin cykel klar til den kommende sæson med en forårsklar cykel. Der er få simple og grundlæggende ting, som kan gøre din cykel forårsklar.

Simpel guide til at gøre din cykel klar til foråret

Du kan nemt og effektivt gøre din cykel klar til foråret ved, at følge denne simple guide. Denne guide indeholder fire simple trin, som både er nemt og enkelt.

Cykelvask

Det vil være en god investering at få anskaffet sig en kæderenser – om det er kæderens spray eller en monteret kæderenser er alt afhængig af, hvor entusiastisk du er omkring din cykel. Som navnet siger, så renser det kæden for skidt, snavs og gammel olie.

Aftørring

Efter din grundige cykelvask er det vigtigt, at alle cykeldele bliver tørret kort efter vasken. Ved aftørring kan det være en fordel, at cyklen er placeret udenfor i solen eller i et varmere rum. Uanset hvor den er placeret, vil det være en fordel at tørre cyklen af med en klud.

Smørelse og justering

Alle cyklens dele, som er bevægelige skal principielt smørres. Her vil det være oplagt at smøre din kæde, bremser, støttefoden og hvad der nu ellers trænger. Der findes et hav af muligheder af kædeolier. Ejer du en hverdagscykel anbefales en våd kædeolie til vinterbrug og en tør kædeolie til sommerbrug. Hvis du derimod cykler flere kilometer end normal hverdagsbrug vil voksbaseret kædeolie være et godt valg, da det beskytter kæden med et beskyttelseslag for snavs. Du skal dog være opmærksom på, at brug af voksbaseret smøremiddel betyder, at kæden skal smøres oftere.

Afslutningsvis vil det være en god idé, at tjekke op på diverse justeringer. Det vil være relevant, at kigge på om sadlen, bremser og gear skal justeres. Det kan gøre nemt med en Unbrako Y-nøgle, som er uundværlig i denne situation.

Vedligeholdelse under sæson

Når din cykel er gjort forårsklar kan du nemt vedligeholde din cykel, og mindske tiden af rengøring, hvis dette gøres ofte. Her er en tjeklisten til forårsklargøring af cykel.

  • Cykelvask
  • Kæderens
  • Tørring
  • Smørelse
  • Justering

LÆS OGSÅ: HVAD ER CYCLOCROSS?

Har du handlet ved Cykelshoppen.dk?

Del din bedømmelse og fortæl os om det på Facebook eller instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *