Livsstil

Nyeste teknologi i cykelhjelme

Der er kommet flere teknologier for cykelhjelme, som er behjælpelig, hvis du er ude for en ulykke. Hvad kan de forskellige teknologier, og hvad er mest sikkert til mig? I dette indlæg bliver der nævnt tre af de nyeste sikkerhedsteknologier i cykelhjelme.

MIPS

En MIPS cykelhjelm ligner en helt almindelig cykelhjelm, men det er det ikke. MIPS er en forkortelse af multi-directional impact protection system. Hjelmens teknologi er, at den tager højde for, hvordan hovedet støder mod jorden.

Hvordan virker MIPS?

I en MIPS cykelhjelm er der tilføjet et ekstra lavfriktionslag, som afleder en del af stødet, hvis hovedet rammer jorden i skæve vinkler. Disse stød bliver ikke afledt i samme grad ved en almindelig cykelhjelm. Teknologien bag MIPS reducerer dermed risikoen hjernerystelse og diverse hovedskader, og øger sikkerheden med 30% i forhold til almindelige cykelhjelme.


QUIN

Er en teknologi, hvor hjelmen er udstyret med en sensor, der registrerer hændelserne før og efter et cykelstyrt. Systemet er koblet om din smartphone med blueetooth, og dermed muligt at give dine nærmeste besked om din lokation, hvis du er styrtet – eftersom mobiltelefonens GPS bliver anvendt.

Hjelmens QUIN sensor bliver aktiveret så snart hjelmen flyttes eller rykkes på, og slukker dermed ved inaktivitet i et tidsrum. Derfor slipper du besværret med at huske, at tænde og slukke for hjelmens sensor.

Yderligere kan hjelmens sensor registrerer din data på cyklen, så som dine kilometer, fart og meget mere. Ej at forglemme sikkerhed frem for alt.


HØVDING

“Verdens sikreste cykelhjelm er ikke en hjelm”. Høvding er en airbag, som beskytter både hjernen og nakken imod skader. Det er markedets bedste stødevne, og beskytter op til 8 gange bedre end almindelig cykelhjelm.

Når du har aktiveret din Høvding, bliver dine algoritmer af bevægelser registreret 200 gange i sekundet. Hvis der opstår en ulykke vil airbaggen blæses op på 0,1 sekund, og dine pårørende vil få besked idét, at den er koblet op sammen med en smartphone via bluetooth.

Hvordan virker Høvding?

Det er meget simpelt at bruge en Høvding til sin cykeltur. Du trækker din Høvdingrundt om skulderen, aktivér og så er det fuld fart fremad. Der afspilles en lyd, når Høvdingen er aktiveret – så der ingen tvivl opstår.

LÆS SENESTE INDLÆG: SÅDAN GØR DU DIN CYKEL FORÅRSKAR

Har du handlet ved Cykelshoppen.dk?

Del din bedømmelse og fortæl os om det på Facebook eller instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *