Cykelverden

Skal du vælge forhjul- eller centermotor til elcykel? Vi viser dig fordele og ulemper 

Har du set trenden og overvejer en elcykel? Det forstår vi godt, så her får du lige et par super gode fif med på vejen for at hjælpe dig med at finde ud af, hvilken type elcykel passer til lige netop DIT behov. Er du ude på at finde den bedste elcykel til ældre på marked, så er det altså forhjulsmotor du skal have fat i. Men er det blevet lidt hårdt at pendle fra hjem til arbejde på raceren derhjemme, så anbefaler vi klart en elcykel med centermotor. 3 gode fif, værsgo! 

3 gode grunde til at vælge forhjulstrukket motorsystem på elcykel til ældre

Er du en cyklist, der mangler styrke i musklerne i benene, eller har du behov for at køre en lille tur for at få noget frisk luft eller køre bussen helt håbløst hjem til veninden i den anden ende af byen? Jamen så passer en elcykel med en motor, der er placeret i forhjulet perfekt til dig og dine korte ture. Sensoren i forhjulet virker sådan, at du ikke skal træde særlig hårdt på pedalen for at komme fremad, du får altså en følelse af at blive trukket afsted – nemmere bliver det altså ikke. Se elcykler med forhjulsmotor

Altså skal du vælge et forhjulstrukket elcykel motorsystem fordi det …

  • kræver mindre kraft i pedalerne.
  • er billigere end centermotor.
  • har en motor, der ikke larmer.

Ulemper ved forhjulsmotor er at …

  • de er ikke særlig gode til bakker.
  • de kan ikke køre så langt på en opladning som centermotor.
  • man skal være ekstra opmærksom under bremsning og i sving.
elcykel med centermotor - forhjulsmotor

3 gode grunde til at benytte elcykel med centermotor som pendler

En elcykel med centermotor er den er den stærkeste og mest populære motortype. Det betyder altså, at du får følelsen af at sidde på en almindelig cykel, men får stadig hjælp fra motoren. Den er især velegnet til dig, der gerne vil cykle frem og tilbage mellem hjem og arbejde uden at gøre for meget arbejde selv. Specielt den motor er rigtig god til at spare på batteriet, fordi den måler selv, hvornår den skal hjælpe dine trætte ben. Win-win! Se elcykler med centermotor. Leder du efter en ladcykel at fragte børnene i, så giver vi et fif til hvilken der passer bedst til dig her.

Altså skal du vælge en centermotor elcykel fordi det giver dig …

  • en naturlig oplevelse – altså næsten som at køre på en almindelig cykel.
  • en god vægtfordeling – desto mere centralt og lavt vægten ligger, desto bedre en køreoplevelse.
  • en længere rækkevidde end forhjulsmotor.

Ulemper ved centermotor elcykel er at …

  • prisen er højere end fx forhjulsmotor
elcykel med centermotor

Placeringen af batteriet på din elcykel er også vigtigt

Som du nok allerede kan fornemme, så går motoren og batteriet hånd i hånd. En elcykel med centermotor har motor og batteri samlet i stellet i midten af cyklen, det hjælper med balancen og får dig til at få en mere flydende oplevelse. Hvorimod hvis motoren sidder på forhjulet, så ligger vægten der og er i ubalance, derfor er batteriet placeret bagerst på cyklen under bagagebæreret netop for at afbalancere vægten på cyklen. Det handler om at give dig dem bedste køreoplevelse – god cykling!

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *